פארק נעול

סגירת פארק בתשעה באב – מעשה הזוי

תושבים שבאו לבלות בפארק העירוני בעפולה ביום הצום מצאו את שעריו נעולים

הפארק העירוני בעפולה. צילום: Almog, wikipediaהפארק העירוני בעפולה. צילום: Almog, wikipedia

כמה תושבים מעפולה, שבאו בתשעה באב (יום א', 29 ביולי) לפארק העירוני, גילו כי הוא נעול. מבדיקה של אתר News1 התברר כי עיריית עפולה נעלה את שערי הפארק וסגרה את הבריכה בגלל צום תשעה באב וכי היא נוהגת כך מדי שנה.

מנכ"ל חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב, אומר: "סגירת פארק ציבורי בשל תשעה באב היא מעשה קנאי, הזוי וחסר כל היגיון, מסוג המעשים שמרחיקים את הציבור מהיהדות ומשניאים עליו את מועדי ישראל. אין לו גם שום ביסוס בחוק ולדעתנו הוא מנוגד לו. יש לקוות שבשנה הבאה עיריית עפולה תתעשת ותיזכר ששימוש בפארק הוא רווחה בסיסית של אוכלוסיית העיר ולא כדור משחק פוליטי. סגירת הבריכה, לעומת זאת, מעוגנת בחוק תשעה באב, והיתה יכולה לשמש כהתחשבות סבירה ברגשות הציבור הדתי, בתקווה שגם החרדים יגלו בשלב כלשהו התחשבות ברגשות הציבור הציוני בכל הנוגע ליום העצמאות, יום הזיכרון לחללי צה"ל ויום השואה. יש, עם זאת, להצטער על שהמדינה

בכירים בעיריית עפולה אמרו שסגירת הפארק בתשעה באב הפכה למסורת

מתערבת בפעילות בתשעה באב בחקיקה ולא מותירה זאת להחלטת החברה כמו ביום הכיפורים".

תושבי עפולה החילונים, שהם הרוב בעיר, מתרעמים על סגירת הפארק בתשעה באב. לדבריהם, לרבים מהתושבים תשעה באב הוא יום חופשי מעבודה ובו יש להם הזדמנות לבלות עם משפחתם. התושבים גם מתלוננים על כך שלא פורסמה הודעה בעיתונות המקומית או בלוח המודעות על סגירת הפארק העירוני בתשעה באב.

בכירים בעיריית עפולה מסרו כי סגירת הפארק בתשעה באב "הפכה כבר למסורת ובאה לכבד את היום הקדוש ואת התושבים הדתיים ושומרי המסורת בעיר. גם בנקים סגורים בתשעה באב וגם בערים אחרות סגורים אתרים עירוניים שונים", אמרו הבכירים. הם ציינו גם כי העירייה פרסמה הודעה על סגירת הפארק בתשעה באב באתר האינטרנט שלה ובמקומות נוספים.

לידיעה ב-News1



איך תוכל לפעול?