חסינות למסרבים

הצעת חוק: חיילים שיסרבו לשמוע שירת נשים לא יודחו

חברי הכנסת כ"ץ וחוטובלי הגישו את ההצעה. ניר ברקת: "אני ועיריית ירושלים לא נאפשר הדרת נשים במרחב הציבורי"

מימין: יו''ר ועדת הכלכלה כרמל שאמה (הליכוד) וחברי הכנסת מנחם אליעזר מוזס (יהדות התורה) ויעקב כץ (האיחוד הלאומי), מבקרים בדירה חרדית בקומת חניון בסיור על מצוקת הדיור החרדית. 18.1.2011 צילום: יח''צח"כ יעקב כ"ץ, מיוזמי ההצעה (משמאל), עם חברי הכנסת כרמל שאמה ומנחם אליעזר מוזס. צילום: יח''צ

חברי הכנסת יעקב כ"ץ מהאיחוד הלאומי וציפי חוטובלי מהליכוד הגישו הצעת חוק, שלפיה חיילים דתיים שיסרבו להשתתף בטקסים שבהם יש שירת נשים לא יודחו מיחידותיהם. הצעת החוק, נכתב ב"הארץ", סותרת את עמדתם של הרמטכ"ל, בני גנץ, וראש אכ"א, אורנה ברביבאי, שתמכו באופן בלתי מסויג בהמשך שירת חיילות בטקסים רשמיים בצה"ל, בניגוד לקביעות של רבנים בכירים.

"השתתפותם של לוחמים האמונים על שמירת תורה ומצוות הינה נכס אסטרטגי. יש לוודא שחופש שמירת ההלכה לא יקופח ובודאי שלא ייענשו ויודחו ממסלולים פיקודיים דווקא אלו העושים כל שלאל ידם בשמירת התורה והמצוות. כמובן, אין לפגוע גם בחופש הדת של נוכרים השותפים עמנו בצה"ל", כותבים כ"ץ וחוטובלי בהצעת החוק.

הסערה סביב שירת נשים בטקסים צבאיים פרצה לפני כחודשיים, אז הודחו תשעה חיילים דתיים מקורס קצינים, לאחר שעזבו בהפגנתיות טקס צבאי שבו הופיעו לפניהם חיילות מאחת הלהקות הצבאיות, כדי שלא לעבור על האיסור ההלכתי על שמיעת שירת נשים.

ברביבאי, שמונתה לעמוד בראש ועדה שתכריע בדרישת הרבנים לשחרר חיילים דתיים מטקסים אלה, אמרה בדיון בוועדת

כ"ץ וחוטובלי: יש לוודא שחופש שמירת ההלכה לא יקופח

החוץ והביטחון של הכנסת: "עמדתי, עמדת הצבא ועמדת הרמטכ"ל היא שנשים צריכות לשיר מעל כל במה ובכל טקס בצבא מתוך תפיסה מכבדת ושוויונית שמאפשרת לחיילות לבוא לידי ביטוי".

לצד הדיון במעמדן של הנשים בצבא, התייחס ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, למחאה שעלתה לאחרונה בעקבות התגברות המגמה של הדרת נשים מהמרחב הציבורי בעיר הבירה. בעצרת של נשים יהודיות וערביות תחת הכותרת "אלימות נגד נשים – זה נוגע לכולנו", אמר ברקת: "תחת כל עץ רענן הבהרנו בצורה ברורה שאני ועיריית ירושלים לא נאפשר הדרת נשים במרחב הציבורי. במקומות שהדבר הזה קיים, אנחנו נלחמנו ונמשיך להילחם בשיתוף פעולה אמיץ עם משטרת ישראל".

ברקת, מדווח ynet, הבהיר כי מדובר ב"עמדה עקרונית ואנחנו יודעים לעמוד מאחוריה". ראש העיר ציין כי המרחב הציבורי בירושלים השתנה מאז נבחר לתפקיד. "אני זוכר את בנות מחולה (להקת ריקוד), שכיסו אותן בשקים לפני הבחירות הקודמות. בקדנציה זו הן רוקדות על חומות העיר העתיקה ובאירועים רבים ורשמיים של עיריית ירושלים".

לידיעה על הצעת החוק

לידיעה על דברי ברקת



איך תוכל לפעול?