היכן ייקבר חלל צה"ל?

עם הבשורה על נפילת החייל התחילה החרדה

בתנועה המסורתית חששו שחייל שנפל בפעולה קרבית ייקבר בחלקה מיוחדת, רק מפני שאמו התגיירה בגיור קונסרבטיבי, כותב מנכ"ל התנועה יזהר הס

חלקה בבית הקברות הצבאי בהר הרצל, צילום: Templar1307, flickrחלקה בבית הקברות הצבאי בהר הרצל, צילום: Templar1307, flickr

באחד מימי מלחמת לבנון השנייה, מבצע עופרת יצוקה, או באחת הפעולות שביניהם, התקבלה ידיעה על נפילתו של חייל. משפחתו חברה באחת מ-60 הקהילות של התנועה המסורתית בישראל. היא עלתה לישראל בשנות ה-90 והשתלבותה היתה מצוינת, כותב מנכ"ל התנועה המסורתית, יזהר הס, במאמר באתר וואלה.

החייל, המכונה במאמר אוריאל, חגג את חגיגת בר המצווה שלו בקהילה. בתיכון הוא היה תלמיד מצטיין, נער מלא שמחת חיים. כשהתגייס, איש לא הופתע כשבחר ביחידה מובחרת. "הבשורה על נפילתו של אוריאל הגיעה בשעת לילה מאוחרת ועטפה את כולנו בכאב גדול", כותב הס. "אחרי רגע נדרכנו. אמו של אוריאל התגיירה בגיור קונסרבטיבי. על-פי הגורמים הפונדמנטליסטיים השולטים על פי רוב בבתי-העלמין בישראל, אוריאל לא נחשב יהודי. היכן ייקבר? האם הם יודעים על אמו? האם יניחו לו להגיע

האם יניחו לו להגיע למנוחת עולמים בבית-העלמין הצבאי, או שינסו ליצור עבורו חלקה מיוחדת באמתלה כלשהי?

למנוחת עולמים בבית-העלמין הצבאי, או שיעתיקו את מקום הקבורה וינסו ליצור עבורו חלקה מיוחדת באמתלה כלשהי?"

התנועה המסורתית לא שיתפה את ההורים בלבטים אלה. "כשתם הטקס נשמנו לרווחה, עד כמה שזה נשמע נורא", ממשיך הס. "הרבנות הצבאית והחברה קדישא לא ידעו, ככל הידוע לנו, על אמו של אוריאל. הוא נקבר כמו כל חייל יהודי שנהרג בקרב".

במאמר, שפורסם ערב שבועות, הוסיף הס: "במציאות שבה חיים בינינו למעלה מ-350 אלף איש שעלו ארצה על פי חוק השבות והם אינם יהודים על פי ההלכה, נדמה שאין צורך להתאמץ כדי להוכיח שחוכמתה של רות רלוונטית עד מאוד גם לכאן ועכשיו. אלא שלכך דרוש אומץ לב רבני, ודרושה מנהיגות רוחנית ראויה. המונופול האורתודוכסי המופקד מכוח החוק על שירותי הדת במדינת ישראל נעדר את שתי התכונות הללו".

למאמר המלא



איך תוכל לפעול?