המרפסת והחרם

כתבי הסירוב: 30 אלף שקל פיצוי על סוכה לא חוקית

בית דין רבני פרטי הוציא כתב סירוב נגד תושבת אלעד שהתלוננה כי שכנה בנה מרפסת לא חוקית. בגלל כתב הסירוב סבלה התושבת מהחרמה ונידוי ועתרה לבג"ץ בשיתוף עם חדו"ש

אלעד, צילום: מיכאל יעקובסון, wikipedia אלעד (צילום אילוסטרציה). צילום: מיכאל יעקובסון, wikipedia

תושב אלעד, שבנה מרפסת לסוכה ללא היתרים ותירץ את המעשה בנימוקים הלכתיים, יפצה את שכנתו ב־30 אלף שקל. כך פסק בשבוע שעבר בית משפט השלום בפתח תקוה.

לפני כשלוש שנים, ערב ראש השנה, בנה האיש מרפסת בדירתו, בקומה השנייה בבניין. המרפסת, שבה רצה להקים סוכה, נבנתה ללא רשיון. המרפסת מוקמה מעל גינתה של שכנה המתגוררת בקומה הראשונה. בנייתה, לפי ידיעה ב-ynet, מנעה מהשכנה לבנות סוכה בגינה, מכיוון שסוכה יש לבנות תחת כיפת השמים.

השכנה פנתה אל השכן והתלוננה על בניית המרפסת. בהמשך פנתה אל העירייה בטענה שהמרפסת נבנתה ללא רשיון, אך לא זכתה למענה. נהפוך הוא, בעקבות המאבק שניהלה נגד המרפסת היא סבלה מהתנכלויות. אלה החלו לאחר שבאישור רבנים הגישה תביעה לבית המשפט, שהוציא צו להפסקת העבודות לבניית המרפסת.

השכן פנה בתגובה לבית הדין הרבני הפרטי "הישר והצדק", שדרש מהעותרת לבטל את התביעה בבית המשפט.

ברחבי אלעד הופץ מנשר, שקבע כי יש לראות בעותרת 'מרימה יד בתורת משה' ויש להחרימה ולנדותה

בהמשך פרסם בית הדין הרבני "כתב סירוב" נגד העותרת. ברחבי אלעד הופץ מנשר, שבו נאמר כי יש לראות בה "מרימה יד בתורת משה" וכי "עשתה פעולות שיש בהן משום מסירה", ולכן יש להחרימה ולנדותה.

השכנה הגישה עתירה לבג"ץ, בדרישה שיפסוק עקרונית נגד האפשרות של בתי דין רבניים להוציא כתבי סירוב. בעתירה, שהוגשה בשיתוף עם עמותת חדו"ש, טענה הדיירת שחייה וחיי משפחתה הפכו לסיוט. לדבריה, היא ובנותיה חדלו מללכת לבית הכנסת, נמנע ממנה לרשום את בנותיה למוסד לימוד עם חברותיהן, והיא סובלת מנזק בריאותי וממתח נפשי חמור.

העתירה עדיין תלויה ועומדת בבג"ץ, אבל בית משפט השלום פסק כי יש להרוס את המרפסת בתוך חודשיים ושעל השכן שבנה אותה לשלם לעותרת פיצוי של 10,000 שקל על כל שנה שבה עמדה המרפסת.

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?