החלופה הקונסברבטיבית

דחיות והשפלות בדרך לגיור

נטשה מיליאבסקי מספרת מדוע עלתה לישראל מרוסיה, למה רצתה להצטרף לעם היהודי ואילו קשיים הערים בדרכה בית הדין הרבני

27/06/2014 11:31

תגיות: נטשה מיליאבסקי ·  גיור ·  בית דין רבני ·  גיור קונסרבטיבי

מועמדת לגיור בפני בית דין רבני לגיור בירושלים. 21.07.03. צילום: פלאש 90מועמדת לגיור בבית דין רבני לגיור בירושלים (צילום אילוסטרציה). צילום: פלאש 90

לאחר שבן זוגה הישראלי של נטשה מיליאבסקי הבהיר לה שאין לו כוונה לעזוב את ישראל, היא החליטה לעלות לארץ. במאמר ב-ynet היא מספרת שנקלטה במהירות בישראל, מצאה בה חברים והרגישה שייכות למדינה. מלחמת לבנון השנייה העצימה את רצונה להכיר את היהדות. היא למדה מספרים על הדת היהודית ועל תולדות העם היהודי ואחרי תהליך לימוד ארוך החליטה להתגייר. בן זוגה, שגדל כישראלי חילוני, תמך בה.

בפעם הראשונה שפנתה לבית הדין של הרבנות הראשית, הובהר לה שלפני תחילת תהליך הגיור עליה להשלים את קבלת האזרחות – תקופה של חמש שנים, שאותה ניצלה להעמקת ידיעותיה ביהדות ולטיפול בבתה.

היא חזרה לבית הדין הרבני לאחר שקיבלה תעודת זהות ישראלית, ושם אמרו שעליה להגיע עם בעלה לשיעורי תורה ולפגישות עם הדיינים. כאן התחילה מסכת של השפלות, שגרמה לה לפקפק בהחלטה להתגייר. "הדיינים ראו בו יהודי סוג ב' ('מי בכלל אמר לך שאתה יהודי?' שאלו אותו). מרגע שנכנס לאולם דיברו אליו בזלזול, וקטעו אותו כשהחל לדבר", היא כותבת.

'אם את לא מוכנה להעביר את הבת שלך לגן דתי, ולנתק את הקשרים עם חברייך החילונים – סימן שאת לא באמת רוצה להיות יהודייה', אמרו הדיינים

למרות הקשיים, המשיכו בני הזוג להשתתף בשיעורים השבועיים. בשלב כלשהו אמרו לה הדיינים, שאם היא רוצה להיות יהודייה, עליה להעביר את בתה הבכורה לגן דתי. הילדה לא רצתה להתנתק מחבריה, אבל הדיינים סירבו להתייחס לרגשותיה. "אם את לא מוכנה להעביר את הבת שלך לגן דתי, ולנתק את הקשרים עם חברייך החילונים – סימן שאת לא באמת רוצה להיות יהודייה", הם אמרו למיליאבסקי. היא הרגישה עלבון צורב, אבל המשיכה לשמור שבת ולקיים מצוות.

"הפתרון לבעיה הגיע דווקא מחברה אורתודוקסית, שהציעה לי לפנות לתנועה הקונסרבטיבית", כותבת מיליאבסקי. היא פנתה לרבה קונסרבטיבית, ואחרי שיעור אחד הבינה שהיהדות הקונסרבטיבית מדברת אל לבה. היא השלימה את תהליך הגיור הקונסרבטיבי, שהיה בעל משמעות רבה בעיניה.

"חשוב לי שאנשים יידעו שיש אלטרנטיבה למונופול של הרבנות הראשית. קהילות קונסרבטיביות ברחבי הארץ מתפללות לשלום ישראל ושולחות את בניהן ובנותיהן לצבא. יש בהן תשוקה דתית ושאיפה ציונית. אלו קהילות מקסימות, וחבל שמדינת ישראל מפחיתה מכבודן בכך שהיא לא מכירה ביהדות הקונסרבטיבית והרפורמית", מסכמת מיליאבסקי.

למאמר המלא



איך תוכל לפעול?