רבנים שווים

המדינה מממנת משכורות של רבנים רפורמים

המשרד לשירותי דת העביר, לראשונה, 300 אלף שקל לכיסוי עלות השכר של רבנים רפורמים בארבע מועצות אזוריות

אולם בבג''ץ, צילום: Stellas mom, flickrאולם בבג''ץ, צילום: Stellas mom, flickr

בחשבון הבנק של התנועה הרפורמית התקבלו השבוע 300 אלף שקלים – העברה מתקציב המשרד לשירותי דת לשם תשלום משכורותיהם של רבנים רפורמיים המשמשים ראשי קהילות במועצות אזוריות. "הארץ" מציין שהתשלום ניתן לראשונה, שמונה שנים אחרי שהתנועה יצאה למאבק משפטי בעניין, על רקע ההכרה הגוברת של הממשלה הנוכחית בזרמים הלא-אורתודוקסיים ביהדות.

הסכום אמור לכסות למפרע חלק ניכר מעלות השכר של ארבעה רבנים ורבות רפורמים בשנת 2013. הארבעה הם ראשי קהילות רפורמיות במועצות האזוריות גזר, מטה יהודה, משגב וחבל איילות.

בהעברת התקציב יישם המשרד לשירותי דת הסדר שאישר בית המשפט העליון לפני שנה וחצי. המדינה דרשה שהרבנים יכונו ראשי קהילות, אבל הסכימה להגדירם רבנים על פי עמדת בית המשפט. ההסדר הושג בעקבות עתירה לבג"ץ שהגישה ב-2005 התנועה הרפורמית בשם הרבה מירי גולד, ראש קהילת "ברכת שלום" בקיבוץ גזר, בדרישה למימון של שירותי דת לא

הרב גלעד קריב: זהו צעד היסטורי וחשוב במאבק הארוך למען פלורליזם

אורתודוקסיים. העתירה הוגשה על ידי עו"ד אורלי ארז-לחובסקי.

הרב גלעד קריב, מנכ"ל התנועה הרפורמית בישראל, אמר: "זהו צעד היסטורי וחשוב במאבק הארוך למען פלורליזם, חופש דת והכרה של מדינת ישראל בכל זרמי היהדות... כל עוד המדינה ממשיכה לממן שירותי דת ומשכורות רבנים, נדאג כי הדבר ייעשה על בסיס שוויוני ולא מפלה".

עם מימון משכורות הרבנים הרפורמיים במועצות האזוריות, הזרמים הלא-אורתודוקסיים בישראל זוכים להכרה גוברת והולכת. בשנה החולפת, לדוגמה, השתתף השר לשירותי דת נפתלי בנט לראשונה בכינוס בינלאומי של התנועה הקונסרבטיבית, ואילו ראש הממשלה בנימין נתניהו הופיע לפני שבועיים בשידור וידיאו בכינוס העולמי של התנועה הרפורמית בארצות הברית.

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?