כעין משפחה

הרב מלמד מציע פשרה: ברית זוגיות לא, שותפות זוגית כן

במדורו בעיתון "בשבע" מציע הרב שזוגות שאינם יכולים להתחתן ברבנות ימסדו את הקשר בהסכם שיקבל את הכרת המדינה

הרב אליעזר מלמד. צילום: Lahav Ararat, wikipediaהרב אליעזר מלמד. צילום: Lahav Ararat, wikipedia

הצעת פשרה שמעלה הרב אליעזר מלמד נועדה לבני זוג שאינם יכולים להתחתן ברבנות למסד את הקשר ביניהם וליהנות מזכויות זהות לאלה של זוגות נשואים, בלי שהמדינה תכיר בנישואים אזרחיים. ההצעה היא מעין נוסח הלכתי לברית הזוגיות.

לפי ynet, במדור שהוא מפרסם בעיתון "בשבע" קרא הרב מלמד לקבוע בחוק כי "כל שני אנשים זכאים לחתום הסכם שותפות זוגית, שתזכה אותם בכל הזכויות הנגזרות מחיים משותפים, כעין משפחה". הרב מלמד מציע כי בני זוג יוכלו לחתום על ההסכם לפני כל נוטריון. משרד הפנים יחויב לרשום את המבקשים בתעודת הזהות כמי שחיים ב"שותפות זוגית".

הרב מלמד, רב היישוב הר ברכה וראש הישיבה ביישוב, מציע גם שכל אחד מבני הזוג יוכל לפרק את השותפות בקלות, באופן חד-צדדי. "אם חירות אז חירות!" הוא כותב. "בלי שום סחבת וסחיטות הדדיות. מכיוון שהשותפות הזוגית היא הבעת רצון של האחד כלפי השני, ללא שום התחייבות כלפי שמים או כלפי

אם חירות אז חירות! בלי שום סחבת וסחיטות הדדיות

מסורת ישראל סבא, בתום הרצון תסתיים השותפות".

לדעת הרב מלמד, מגמת הצעת חוק ברית הזוגיות היא "לבטל את היות המדינה 'יהודית דמוקרטית'". עם זאת, הוא מתנגד לתפיסה הדתית המבקשת להמשיך את המצב הקיים, שבו יש ליהדות האורתודוקסית מונופול בתחום הנישואים והגירושים.

הן תומכי המונופול האורתודוקסי והן מבקשי הנישואים האזרחיים ייצאו נשכרים מהפשרה המוצעת, טוען מלמד. הראשונים, מפני שמעמד הנישואים כהלכה יתחזק ויוטמע כערך חיובי מרכזי. האחרונים, מכיוון שההצעה מעניקה ליחיד זכות שווה להגדיר את עצמו ואת חייו ולקבל הכרה מהמדינה.

לידיעה ב-ynet

לטור של הרב מלמד



איך תוכל לפעול?