אלטרנטיבה לקבורה

יוקם בית קברות אזרחי לתושבי פתח תקוה

בבית העלמין ירקון יוקצה שטח של 10 דונם שבו יהיו 7,000 מקומות לקבורה חילונית

בית העלמין ירקון. צילום: aharon mizrahi, wikipedia בית העלמין ירקון (צילום אילוסטרציה). צילום: aharon mizrahi, wikipedia

עמותת מנוחה נכונה פתח תקוה חתמה לאחרונה על חוזה עם מינהל מקרקעי ישראל, שלפיו תקבל העמותה שטח בבית העלמין ירקון שישמש לקבורה חילונית. בית הקברות האזרחי ישתרע על שטח של 10 דונם ויהיו בו כ-7,000 מקומות קבורה. בבית העלמין האזרחי יוכלו הנפטרים ומשפחותיהם לבחור אם הקבורה תהיה בטקס דתי או חילוני, עם ארון או בלעדיו.

עד עתה יכלו תושבי גוש דן והמרכז שרצו להיטמן בקבורה חילונית להיקבר בבית הקברות האזרחי בכפר סבא, או באחד הקיבוצים או המושבים באזור.

הקמת בית הקברות האזרחי התאפשרה במידה רבה הודות לפעילותה של איילת כהן, יו"ר עמותת מנוחה נכונה בעיר. כהן, נכתב ב-ynet, היא פעילה חברתית מוכרת בפתח תקוה. בין השאר עמדה בראש עמותת עם חופשי בעיר, שנאבקה למען פתיחת מקומות בילוי בסופי שבוע, והיתה חברה במועצת העיר מטעם סיעת שיא. כעת היא מתמודדת ברשימת יש עתיד על מקום במועצת העיר.

"יש הרבה אנשים שלא מעוניינים בהפרדה בין גברים לנשים בהלוויה", אומרת כהן. "בהלוויות דתיות יש מקרים קיצוניים שבהם אפילו לא נותנים לאשה להספיד. מי שניהל אורח חיים מסוים, אין סיבה שבמותו יהיו מנהגים שהוא לא מסכים להם. היה ברור

מי שניהל אורח חיים מסוים, אין סיבה שבמותו יהיו מנהגים שהוא לא מסכים להם

לי שצריך אלטרנטיבה".

הצטרפה לעמותה שהוקמה בפתח תקוה בעבר, שפעלה להקמת בית קברות אזרחי בעיר. בין השאר התברר לכהן ולעמיתיה שלפי החלטת ממשלה מ-1996, אם מורחב בית עלמין עירוני יש להקצות בו שטח לקבורה אזרחית. אבל בפתח תקוה היו אנשים שניסו לעכב את יישום ההחלטה.

"לא כל כך התלהבו למסור לנו את השטח", אומרת היועצת המשפטית של העמותה, עו"ד יפעת סולל. "חברה קדישא רצתה לקבל את כל השטח מהמינהל ורק אחר כך להקצות לנו. התנגדנו לכך בתוקף. לאחר מאבקים לא פשוטים ארגנו פגישה עם העירייה, המינהל והחברה קדישא והגענו להבנות שהמינהל יקצה לנו 10 דונם לקבורה אזרחית לתושבי העיר".

סגן ראש העירייה ויו"ר ש"ס בפתח תקוה, אוריאל בוסו, אומר כי הקצאת השטח לקבורה אזרחית לא תיתקל בהתנגדות. "כל עוד זה לא בבית העלמין סגולה, שזה בית העלמין הרשמי של העיר, מבחינתי לא מדובר במשהו ייחודי לפתח תקוה", אומר בוסו. "הרי לא באמת יכולנו למנוע ממישהו להיקבר איך שהוא רוצה, כי גם ככה הוא יכול היה ללכת לקיבוץ עינת".

לכתבה ב-ynet



איך תוכל לפעול?