הבעיה האמיתית

עיר חרדית חדשה יכולה לחולל שינוי

התוכנית שהציג אריה דרעי להקמת 10,000 דירות לחרדים בסמוך לקרית גת יכולה לתת מענה לבעיה שבאמת מעסיקה את הציבור החרדי, כותב שחר אילן ב"כלכליסט"

יו''ר שס אריה דרעי בעצרת לזכר הרב עובדיה יוסף בבנייני האומה 28.08.2014 צילום: פלאש 90יו''ר ש"ס, שר הפנים אריה דרעי, בעצרת לזכר הרב עובדיה יוסף בבנייני האומה. צילום: פלאש 90

במבט ראשוני התוכנית שהציג אתמול שר הפנים, אריה דרעי, נראית נכונה. דרעי ושר האוצר, משה כחלון, הודיעו כי בצפון הנגב, ממערב לקרית גת, תוקם עיר חרדית חדשה שבה ייבנו כ-10,000 יחידות דיור. קרית גת ממוקמת בשולי מרכז הארץ. לכן תושבי העיר החדשה, כותב שחר אילן ב"כלכליסט", ייהנו מדירות במחירים לא גבוהים ומקרבה למרכזי תעסוקה.

"עברו הימים שעיר חרדית היתה צריכה רק בתי כנסת וישיבות", מוסיף אילן. לדבריו, הדרך מהכרזה על בנייה של 10,000 יחידות דיור ועד לכניסה של הדיירים לבתיהם ארוכה, אבל התוכנית של דרעי יכולה להביא לשינוי. "אצל החרדים ההורים עדיין מסכמים את קניית דירה בשידוך, כך שכל זוג הורים חרדי צריך לסדר שבעה חצאי דירות בממוצע", מסביר אילן.

אצל החרדים ההורים עדיין מסכמים את קניית דירה בשידוך, כך שכל זוג הורים חרדי צריך לסדר שבעה חצאי דירות בממוצע

הדיור הוא הבעיה שבאמת מעסיקה את הציבור החרדי, לדברי אילן. הוא מציין כי מדובר בבעיה כפולה: מחירי הדירות גבוהים, ולא נבנות מספיק דירות באזורים חרדיים. הוויכוח התכנוני העיקרי בנוגע לדיור החרדי הוא אם לבנות שכונות חרדיות בערים קיימות או לבנות ערים חרדיות חדשות. ערים חדשות פירושן הפרדה לא בריאה בין החרדים לחברה הישראלית, טוען אילן. שכונות בערים קיימות עלולות לחולל מלחמות דת או להביא להתחרדות, כמו שקרה בבית שמש.

לדברי אילן, ערים נפרדות לחרדים נראות כרע במיעוטו. זה גם הכיוון שאליו פונה דרעי. "ולמה הסיפור על ישועת הדיור של דרעי פורסם דווקא עכשיו? סביר להניח הוא מעדיף את זה על פני סרטון הדמעות והבצל", מסכם שחר אילן.

למאמר המלא



איך תוכל לפעול?