קודם הפרדה, אחר כך הופעה

הפרדה בין גברים לנשים בערב לילדים בבאר יעקב

באירוע בידור לכבוד חופשת פסח דרשו המארגנים – מהמחלקה לתרבות תורנית ביישוב – לא להתחיל במופע ללא הפרדה

כיכר בבאר יעקב. צילום: ד''ר אבישי טייכר, ויקיפדיהכיכר בבאר יעקב (צילום אילוסטרציה). צילום: ד''ר אבישי טייכר, ויקיפדיה

תושבי באר יעקב שבאו עם ילדיהם לאירוע בידור שנערך במועצה המקומית לכבוד פסח נדרשו להקפיד על הפרדה בין נשים לגברים. האירוע לא התחיל טרם היתה הפרדה בין נשים לגברים.

תושב באר יעקב שבא עם בנו בן השש לאירוע, שהתקיים באולם הספורט של בית הספר צאלון, אמר: "הגענו והתיישבנו וכאשר עברו דקות רבות והמופע לא החל, התחילו חרדים בקהל לצעוק על הקהל שישב באולם. הם דרשו שהנשים יישבו בצד אחד והגברים בצד השני".

לדבריו, נודע לו על האירוע מדף הפייסבוק של המועצה, אבל בפרסום לא נכתב שבאירוע נדרשת הפרדה בין גברים לנשים. "ערב מאוד עצוב עבר על בני, שחווה כפייה דתית יחד עם קהל רב שגר בבאר יעקב", אמר התושב ל-ynet. "הוזמנו בטוב

כאשר עברו דקות רבות והמופע לא החל, התחילו חרדים בקהל לצעוק ודרשו שהנשים יישבו בצד אחד והגברים בצד השני

לב ויצאנו מושפלים במלוא מובן המלה. פשוט ענן של כפייה דתית. חבל שנשים נאלצו לצאת בבושת פנים כשהן בוכיות".

את האירוע ארגנה המחלקה לתרבות תורנית ביישוב. דובר המחלקה מסר בתגובה: "האירוע היה מיועד לציבור דתי/חרדי. לא סילקו משם נשים, לכן לא היתה הדרת נשים. הטעות היחידה היא שבפרסום לא הודגש שהפעילות מיועדת לציבור הדתי".

דובר מועצת באר יעקב מסר בתגובה: "כפי שיש לחילונים שפע פעילויות תרבות, ספורט וכדומה, המחלקה הזו דואגת לפעילות תרבותית לקהל הדתי/החרדי. ההבדל הוא שבדרך כלל הקהל הדתי מנוע בשל אמונתו מלהשתתף וליהנות משלל הפעילויות המיועדות לקהל חילוני, ואילו הפעילויות של המחלקה התורנית פתוחות בפני כולם. באר יעקב ידועה ביחס הסובלני ובחיי השיתוף בין חילונים לדתיים".

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?