קול חצוצרה, ערווה?

כך כמעט גרמתי להסרת הכשרות מאולם אירועים

עינב דרומר, נגנית חצוצרה ומנהלת להקה, לא הופיעה באולם חתונות בבני ברק

עינב דרומר ולהקת ''דוסה נובה''. צילום: Ronen Frieman, flickrעינב דרומר ולהקת ''דוסה נובה''. צילום: Ronen Frieman, flickr

"לא מזמן הזדמן לנו לנגן בחתונה באולם אירועים בבני ברק. כאשר עסקנו בהרכבת הכלים ובבדיקות סאונד, חשתי במבט יוקד ומלא זעם ננעץ בי מכיוונו של משגיח הכשרות של האולם", כותבת עינב דרומר, נגנית חצוצרה והמנהלת של להקת "דוסה נובה". לא חלפו אלא שניות מעטות מאז פגשה במשגיח הכשרות והיא מצאה מולה את מנהל האולם, שהסביר כי המשגיח מתנגד בתוקף להופעתה בחתונה.

לדבריה, היא הלכה לשוחח עם משגיח הכשרות כדי לברר איך תוכל לעזור לו. "המשגיח, שכנראה מעולם לא דיבר ישירות עם אישה שאיננה אמו או אשתו, נאלם דום וכשהתעשת, גמגם: 'בדרך כלל לא מנגנים פה... בחורות', היא כותבת.

לא עזרו כל הבקשות, הטענות והתחינות. המשגיח התעקש שיצורים מפוקפקים בדמות אישה לא יכולים לנגן באולם בבני ברק

"לא עזרו כל הבקשות, ההפצרות, הטענות והתחינות של משפחות החתן והכלה ומנהל האולם. המשגיח התעקש שיצורים מפוקפקים בדמות אישה לא יכולים לנגן באולם בבני ברק".

במשא ומתן שהתפתח עלתה בין השאר ההצעה להסתיר אותה מאחורי פרגוד, כדי שרק קול החצוצרה יישמע אבל המנגנת לא תיראה. "השתעשעתי בהתחלה ברעיון שבמראה שלי בלבד הכוח העצום להסיר ולהשאיר כשרויות באולמות אירועים, ואז הבנתי: זה חטאי. לא הכנסתי חזירים למטבח, לא בישלתי גדי בחלב אמו, לא אכלתי אבר מן החי ולא חסמתי שור בדישו. אני פשוט אישה", כותבת דרומר.

 לפוסט המלא



איך תוכל לפעול?