הפרדה בהיכל

עזרת נשים בהיכל התרבות בתל אביב

הזמר יניב בן משיח דרש, העירייה נעתרה וכך הונהגה לראשונה הפרדה בין גברים לנשים בהיכל התרבות

הפגנה באוניברסיטה העברית נגד ההפרדה. צילום: RahelSharon, flickr הפגנה באוניברסיטה העברית נגד ההפרדה. צילום: RahelSharon, flickr

לראשונה מאז נחנך היכל התרבות בתל אביב, לפני 54 שנים, נאלצו נשים לצפות בהופעה בנפרד מהגברים. יניב בן משיח, הכוכב העולה של הזמר המזרחי החרדי, דרש להפריד בין המינים בהופעתו בהיכל. עיריית תל אביב, המממנת העיקרית של היכל התרבות, הסכימה.

בידיעה שפרסמה ליטל לוין ב"הארץ" נכתב, כי בזמן ההופעה הפגינו כמה חילונים נגד ההפרדה ברחבת היכל התרבות. "ההפרדה מסמנת מגמה של הקצנה", אמר מיקי גיצין, מנכ"ל ישראל חופשית. "ראוי ונכון לקבוע ערכים בתל אביב, שהיא עיר חופשית וחילונית".

חברת מועצת עיריית תל אביב מטעם מרצ, תמר זנדברג, סיפרה שבעירייה חשו אי נוחות מהשכרת האולם הציבורי להופעה של הזמר החרדי. אבל מאחר שבג"ץ אישר בינואר הפרדה מרצון בקווי אוטובוס בירושלים, החליטה העירייה להניח להופעה להתקיים. לדברי זנדברג, "זה מאבק ציבורי, לא משפטי.

זה הכל למען הצניעות. אצלנו נהוג להפריד גברים ונשים. גם לנו מגיע, גם למגזר החרדי מגיע הופעה כזו בהיכל

אי אפשר להיאחז בהיגיון הפלורליסטי שיש מקום לכולם. כל פרימיטיבי נהיה פוסט-מודרניסט. האם גם מילה נשית זה בסדר, רק בגלל שכך נהוג בתרבויות מסוימות?"

"בן-גוריון אמר מדינה יהודית! מדינה יהודית, מותק", הסביר אדם דתי לאחד המפגינים, "תמצא פה עוד 400 שחושבים כמוך ואני יורד ל-400 שכיבות סמיכה". אחת הנשים הדתיות הבהירה שהיא אולי כפופה לבעלה, אבל "גם הוא עושה את מה שאני אומרת לו! אני מלכה!"

שירן מוגרבי, בת 23 מראשון לציון, באה להופעה עם אמה. לדבריה, בן משיח מקרב לבבות וצריך לכבד את רצונו בהפרדה. "זה הכל למען הצניעות. אצלנו נהוג להפריד גברים ונשים", הסבירה. "גם לנו מגיע, גם למגזר החרדי מגיע הופעה כזו בהיכל. את תראי, כשתתחיל ההופעה הנשים יקומו וירקדו. זה לא צנוע".

לידיעה המלאה



איך תוכל לפעול?