רשימה לפי דין תורה

בעצת נאור, נמשכה עתירה לפסול רשימת פסולי החיתון

נשיאת בית המשפט העליון אמרה כי נישואים של יהודים בישראל נערכים לפי דין תורה ויש לכבד זאת

הכניסה לבתי הדין הרבניים בירושלים. 05.10.08. צילום יוסי זמיר, פלאש 90הכניסה לבתי הדין הרבניים בירושלים. צילום יוסי זמיר, פלאש 90

עורך הדין עופר יהלום, שעתר לבג"ץ בבקשה למחוק את מאגר המידע המפרט את רשימת פסולי החיתון, החליט למשוך את העתירה. העתירה נמשכה לאחר שנשיאת בית המשפט העליון, השופטת מרים נאור, הציעה לו לעשות כך. נאור אמרה כי אפשר לא לאהוב את ההוראה שנישואין ייערכו לפי דין תורה, אבל זהו הדין.

למשיכת העתירה קדם דיון, שבו הבהיר עורך הדין רועי שוויקה מפרקליטות המדינה כי על פי החוק, נישואים של יהודים בישראל נערכים לפי דין תורה. לדבריו, רב רושם נישואים חייב לבחון ולבדוק את כשירותו של המבקש להינשא לפי הדין. הוא ציין גם שהמאגר מנוהל על פי דין.

עו"ד יהלום אמר כי אדם ששמו נכלל במאגר אינו יכול להינשא כלל. אתר "סרוגים" מדווח שהשופטת נאור אמרה שעם כל הצער שמעוררת סיטואציה זאת, אין בכך כדי לפסול את עצם קיומו

עו"ד יהלום: אדם ששמו נכלל במאגר אינו יכול להינשא כלל

של המאגר. השופט נועם סולברג העיר כי המרשם הוא כלי עזר הכרחי כדי שנישואים ייערכו לפי דין תורה.

עו"ד הרב שמעון יעקבי, היועץ המשפטי לשיפוט הרבני בהנהלת בתי הדין, אמר שבכל קהילות ישראל בתפוצות הקפידו מאז ומעולם על בדיקת הכשרות להינשא. לדבריו, כל רבני הקהילות מנהלים פנקסי נישואים וגירושים ומחליפים מידע ביניהם. לדבריו, מאגר המידע מבוסס על קידמה טכנולוגית, אבל "הרשימה מתנהלת בדקדקנות, בחיסיון, ואין מכניסים אליה מי שאין לגביו החלטה מפורשת של בית הדין לאחר דיון ומתן זכות שימוע".

לידיעה ב"סרוגים"



איך תוכל לפעול?