תרומה לרווחת בית הספר

מורות בבי"ס להחזרה בתשובה חויבו להפריש מעשר למעסיק

בית הדין לעבודה קבע כי המעשר נוכה משכרן שלא כדין ופסק כי הן זכאיות לפיצויים

31/07/2014 20:17

תגיות: מורות ·  מעשר ·  בית הדין לעבודה ·  פיצויים

תלמידי בית ספר חרדי בביתר עילית משחקים על גג המוסד 22.03.10. צילום: נתי שוחט, פלאש 90תלמידי בית ספר חרדי בביתר עילית (צילום אילוסטרציה). צילום: נתי שוחט, פלאש 90

שתי מורות שהועסקו בתיכון לנערות חרדיות, שהתפטרו בגלל הרעה בתנאי העבודה שלהן, יקבלו החזר של שכר שנוכה שלא כדין ופיצויי פיטורין. כך קבע בשבוע שעבר בית דין האזורי לעבודה בתל אביב-יפו.

התיכון שבו לימדו השתיים הוא בית ספר ייחודי, שבו לומדות נערות שאינן מגיעות מבתים חרדיים, אבל מעוניינות בחינוך חרדי. המורות טענו כי משכרן נוכה סכום שלא כדין – "מעשר כספים" לרווחת תקציב בית הספר. לדבריהן, הן חתמו על הסכם עבודה שאחד מסעיפיו קבע שהמורה מסכימה שינוכה משכרה "מעשר כספים".

הנהלת בית הספר טענה כי על פי ההלכה היהודית, מוטלת על כל אדם החובה להפריש משכרו "מעשר כספים". לפי ידיעה בבלוג LawGuide, ההנהלה הוסיפה כי מאחר שמדובר בבית ספר חרדי, המורים המלמדים בו מחויבים להפריש משכרם מעשר.

הנהלת בית הספר טענה כי על פי ההלכה היהודית, מוטלת על כל אדם החובה להפריש משכרו "מעשר כספים"

בית הדין קבע כי החתמת מורות על "תרומה" של 10% משכרן לתקציב בית הספר מנוגדת לחוק. בפסק הדין נכתב כי מדובר בניכוי שכר שלא כדין. לפיכך נקבע כי התובעות יקבלו החזר על הניכוי שבוצע.

המורות העידו בבית הדין, כי הסיבה היחידה שהן הסכימו להפריש כספים ממשכורתן היא החשש להרעה בתנאי העסקתן ומפיטורין. אחת מהן עבדה בבית הספר ארבע שנים והאחרת שלוש שנים. באותה תקופה הצטמצם אחוז המשרה שלהן ממשרה מלאה לאחוז משרה נמוך יותר. בשנת הלימודים הבאה היו שתיהן אמורות לעבוד בהיקף של פחות מ-45% משרה.

בית המשפט קיבל את גרסתן של התובעות והשתכנע כי הן התפטרו בשל הרעת מוחשית בתנאי העבודה. לכן קבע כי הן זכאיות לפיצויי פיטורין.

לידיעה בבלוג LawGuide



איך תוכל לפעול?