ירושלים לא לבד

מאבק הכשרות מתפשט: סרבנית תעודה גם בטבריה

איום להטיל קנס על אביגיל אהרון, שמגישה במסעדה שלה בטבריה אוכל כשר, בלי תעודה מהרבנות

פקחי הרבנות הראשית בודקים תעודת כשרות בדוכן בפסטיבל טעמים ברובע היהודי בירושלים. 28.03.2011. צילום: רובין סלבדורי, פלאש 90פקחי הרבנות הראשית בודקים תעודת כשרות בדוכן בירושלים (צילום אילוסטרציה). צילום: רובין סלבדורי, פלאש 90

נציגי הרבנות הראשית הגיעו לאחרונה למסעדה של אביגיל אהרון בטבריה – "אביגיל פותחת שולחן" – ומסרו לה התראה לפני הטלת קנס מינהלי קצוב. הסיבה: לאהרון אין תעודת כשרות שמנפיקה הרבנות הראשית. במקומה היא מציגה במסעדה שלט שלפיו יש לה "הכשר מטעמי מצפון". אחרי הביקור של נציגי הרבנות הראשית החליפה אהרון את השלט. היום היא מודיעה ללקוחותיה שהמסעדה מגישה אוכל ש“מבושל על פי תורת ישראל".

אהרון אמרה ל"הארץ", שאין בכוונתה להוליך שולל סועדים. “אנשים מבינים שהמטבח שלי כשר למהדרין, אבל שאין בידי תעודה של הרבנות. ברוך השם, הולך לי טוב. החששות שאפגע בגלל העדר התעודה התבדו. יש לי סועדים חובשי כיפה שמצהירים שהם באים דווקא בגלל שאני מחזיקה בתעודת כשרות מטעמי מצפון ולא בזו של הרבנות”, אמרה.

אהרון הבינה שאין לה צורך בתעודה של הרבנות. “אני מבשלת כמו אמי, כמו סבתי, סבת־סבתי וכמו שתמיד בישלו בטבריה.

יש לי סועדים חובשי כיפה שמצהירים שהם באים דווקא בגלל שאני מחזיקה בתעודת כשרות מטעמי מצפון

זה מטבח כשר”.

לדבריה, לאחר שפתחה את המסעדה חשה ניכור מצד הרבנות בטבריה. הרב רפאל כהן, מנהל מחלקת הכשרות ברבנות בעיר מצא פעם במרתף שלה חסה “רגילה”, כלומר חסה שאינה מותרת לשימוש במטבח כשר על פי הרבנות. “זו היתה חסה שקנינו הביתה ושמנו במרתף המסעדה”, אמרה. לטענתה, כהן “יצא מהמרתף כמנצח עם החסה בידו ומול כל הסועדים אמר: ‘תנו לי את התעודה’ והלך".

כהן אמר, “היא חשבה שאנחנו ליימכים. היה לה במחסן למטה חסה עם חשש תולעים. אנשים סומכים על התעודת כשרות שלנו והיא לא יכולה להכשיל אנשים... אני לא יכול להסכים לכך שאם לא אתן כשרות, גם כשיש חשש תולעים, יאיימו עלי בתעודה אחרת”.

 לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?