קרטל המכרזים

משרד המשפטים יבדוק את ההתארגנות החרדית בחריש

הבדיקה החלה בעקבות חשש כי החרדים הקימו חברה שאיחדה את פעילות כל העמותות החרדיות בחריש, כדי למנוע תחרות מחירים

רחוב בישוב חריש שבמקומו מוקמת עתה עיר חרדית. 14032010 צילום גיל יערי פלאש 90.jpgרחוב בחריש. לפי מודעות שפורסמו בציבור החרדי, הקמת הוועד נועדה למנוע תחרות בין עמותות. צילום: גיל יערי, פלאש 90

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, קיבל לבדיקה את החומר הקשור במכרזים לרכישת קרקעות המיועדות לבניית 4,600 דירות ביישוב חריש, שפירסם מינהל מקרקעי ישראל. הבדיקה החלה בעקבות חשש להטיית המכרזים באמצעות גוף־על חרדי, שאירגן את הפעילות של 13 העמותות החרדיות שהשתתפו במכרזים, כדי להוזיל את מחירי המגרשים.

עמותת חריש הירוקה, המאגדת 650 משפחות חילוניות שהתמודדו על רכישת אחד המגרשים בחריש, פנתה בשבוע שעבר לוועדת המכרזים של מינהל מקרקעי ישראל במחוז חיפה בדרישה לפסול את הצעותיהן של 13 עמותות חרדיות.

אנשי חריש הירוקה טוענים כי העמותות החרדיות מאוגדות בחברה בע”מ, בשם ועד הדיור החרדי המאוחד, שפעלה כקרטל כדי למנוע תחרות מחירים בין העמותות. בחריש הירוקה טוענים כי בכך לכאורה עברו העמותות החרדיות על הוראות חוק המכרזים ועל חוק ההגבלים העסקיים.

ממודעות המיועדות לציבור החרדי עולה, כי הקמת הוועד החרדי המאוחד נועדה למנוע תחרות בין עמותות

ועד הדיור החרדי המאוחד, נכתב ב-"TheMarker", הוא חברה בע”מ בבעלות אישים חרדים בכירים: חבר הכנסת לשעבר מטעם יהדות התורה וסגן שר הבינוי והשיכון לשעבר, מאיר פרוש, שפעל לקידום חריש החרדית; סגן ראש העיר ירושלים, יוסף דייטש; מזכיר מועצת חכמי התורה של ש”ס ובעבר ח”כ מטעמה, רפאל פנחסי; איש העסקים וראש עיריית בני ברק לשעבר, מרדכי קרליץ; איש העסקים אברהם סלונים; ואמיר קריספל, המקורב לרב עובדיה יוסף.

ממודעות המיועדות לציבור החרדי עולה במפורש, כי הקמת הוועד החרדי המאוחד נועדה למנוע תחרות בין עמותות. בפורומים ובעיתונים חרדיים מצוין כי הוועד הוא שמטפל בשיווק הדירות בחריש ומרכז את ההצעות של כל הקבוצות במגזר החרדי.

משרד המשפטים אישר כי הסוגיה הועברה לטיפולו. את תגובת ועד דיור החרדי לא היה ניתן להשיג.

לידיעה ב-"TheMarker"



איך תוכל לפעול?