עידן הקרח

משטח החלקה בירושלים פתוח בעיקר לחרדים

המתחם בארנה פיס משרת את הציבור הכללי ארבע שעות ביום. בשאר השעות הוא פתוח לחרדים ופועל בהפרדה בין גברים לנשים

משטח החלקה בדרבן בדרום אפריקה. צילום: Radhika Gangaram, wikipediaמשטח החלקה בדרבן בדרום אפריקה (צילום אילוסטרציה). צילום: Radhika Gangaram, wikipedia

לקראת המכביה שנערכה הקיץ נפתח בארנה בירושלים משטח החלקה על הקרח. אחרי שטורניר ההוקי קרח במכביה הסתיים, נפתח המשטח למשפחות. אבל הורים שביקרו במקום עם ילדיהם מצאו כי ברוב שעות היום האתר פתוח למבקרים חרדים. בשעות הביקור לחרדים יש הפרדה בין גברים לנשים. משטח ההחלקה פתוח לציבור הרחב רק ארבע שעות ביום.

"הגענו בשעת הפתיחה שפירסמו, עשר בבוקר", אומרת ענבל פרוינד, שהגיעה למקום עם בנה. "אמרו לנו שאין יותר כרטיסים להיום. קנינו כרטיסים ליום המחרת ונכנסנו להסתכל. אז גילינו שהמקום פתוח אחר הצהריים, אבל רק לקבוצות של חרדים".

במשטח ההחלקה, לצד הלוגו של חברת אריאל ועיריית ירושלים, הוצב הלוגו של מחלקת "מורשת מן המזרח" בעירייה.

אמא שבאה למשטח ההחלקה עם בנה: גילינו שהמקום פתוח אחר הצהריים, אבל רק לקבוצות של חרדים

המחלקה מממנת פעילויות תורניות של עדות המזרח ובראשה עומד ראש סיעת ש"ס במועצת העיר, צביקה כהן.

"חבל שעיריית ירושלים משסה שתי אוכלוסיות זו בזו במקום להקים מוקד נוסף בשכונות החרדיות", אמר ל"ידיעות אחרונות" יוסי סעידוב, פעיל ירושלמי.

עיריית ירושלים סירבה בתגובתה להתייחס למעורבות של מורשת מן המזרח בפעילות של מתחם ההחלקה. "המתחם פועל זה שלושה שבועות, וביקרו בו למעלה מ-25 אלף איש מכל המגזרים", נמסר מהעירייה. "לכל אורך ימי הפעילות המתחם היה פתוח לכולם ללא הגבלה. השבוע נרכשו כרטיסים לקבוצות מהמגזר החרדי למופעים בשעות 14:00 עד 21:00, כאשר שאר שעות הפעילות פתוחות לקהל הרחב. אין כל הפרדה בין נשים לגברים במתחם האייסלנד, לא קיימים שלטי הפרדה ולא מבוצעת הפרדה".

לידיעה ב"ידיעות אחרונות"



איך תוכל לפעול?