סוף להצהרות השקר?

אושר החוק למניעת השתמטות של נשים מצה"ל

החוק נועד למנוע מנשים להצהיר שהן דתיות, אף על פי שאינן מקפידות על אורח חיים דתי, כדי להשתמט משירות צבאי

חיילות. צילום: debs, flickrחיילות. צה"ל יוסמך לבדוק חשדות להצהרות כוזבות. צילום: debs, flickr

הצעת החוק הממשלתית שתכליתה להיאבק בהשתמטות נשים משירות בצה"ל בתואנה שהן דתיות, אושרה בקריאה שנייה ושלישית בכנסת. בהצבעה במליאה תמכו בהצעת החוק 21 חברי כנסת וחמישה ח"כים מיהדות התורה ומש"ס התנגדו לה.

"מדובר במהלך חשוב מדרגה ראשונה, שבא להילחם בתופעה בזויה של השתמטות מצה"ל על ידי שקר", אמר ל-nrg חבר הכנסת זאב אלקין, יו"ר הקואליציה ויו"ר הוועדה המשותפת לוועדת חוץ וביטחון וועדת חוקה חוק ומשפט, שבה נדונה הצעת החוק. "לבנות דתיות יש זכות לקבל פטור מצה"ל, אבל לצערי מתרבה התופעה של בנות שאינן דתיות, המנסות להשתמט מלשרת בצה"ל ומשקרות בהצהרתן", הוסיף אלקין.

עד כה חייב החוק את הבנות להצהיר על היותן דתיות. אם שינו את אורח חייהן, לא היתה מוטלת עליהן חובה לדווח על כך והן

ח"כ אלקין: מדובר במהלך שבא להילחם בתופעה בזויה של השתמטות מצה"ל על ידי שקר

לא היו מתגייסות. החוק שאושר עתה מעביר את האחריות על ההצהרה אל הבנות. אם בחורה הצהירה שהיא דתייה, מוטלת עליה החובה לדווח במקרה שאורח חייה השתנה בשנתיים שבהן היא אמורה לשרת בצה"ל.

החוק גם יאפשר לצה"ל לבדוק חשדות למסירת הצהרות כוזבות על ידי נשים. אם יהיה חשד שההצהרה אינה בתוקף, הבחורה תוזמן לדיון שבו תציג את טענותיה לגורם הצבאי המוסמך או לוועדה האחראית לעניין זה. לחלופין היא תוכל לשלוח את טענותיה בכתב. לאחר התהליך תקבע הוועדה אם הפטור שקיבלה יישאר בתוקף או יבוטל לאלתר.

לידיעה המלאה



איך תוכל לפעול?