שמירה לגברים בלבד

תושבי התנחלות סירבו שחיילות ישמרו עליהם

צה"ל הודיע ליישוב חרשה שחיילות יועברו לשמור עליו. ביישוב ענו: נשמור בעצמנו

חיילות. צילום: debs, flickrחיילות. לא מוזמנות לחרשה. צילום: debs, flickr

תושבי ההתנחלות חרשה מתרעמים על הודעה שנמסרה להם מהצבא, ולפיה עתידות חיילות לשמור על היישוב במשך כשבוע, במסגרת אבטחה שוטפת. ב-nrg נכתב כי את ההודעה מספר לרכז הביטחון של ההתנחלות קצין ההגנה המרחבית של חטיבת בנימין. החיילות היו עתידות לאבטח את היישוב, שממוקם ליד טלמון, ממערב לבית אל וממזרח למודיעין עילית.

רכז הביטחון מסר עדכון למזכירות היישוב. המזכירות החליטה לבטל את השמירה שמציב צה"ל בחרשה ולדאוג לשמירה עצמאית של התושבים. תושבי חרשה הביעו תרעומת על הכוונה להציב חיילות לשמירה על היישוב. הם טוענים כי ההחלטה להפקיד את השמירה על ההתנחלות בידי חיילות היא הפרה של הבנה בינם לבין הצבא, כי צה"ל יכבד את עמדת היישוב ויימנע מלהכניס חיילות לתחומו.

חרשה משתייכת לציונות הדתית, אבל רוב תושביה נמנים על הזרם החרדי-הלאומי (חרד"לים). "במשך כל שנות חיינו ביישוב,

אצלנו כל המערכת הביטחונית מתנהלת בידי גברים. אנחנו לא מערבבים גברים ונשים ואנחנו מעדיפים גם בתחום הזה, לשמור על הפרדה

למעלה מעשור, יש כלל שידוע גם לצבא, שחרשה מהבחינה הזאת הוא יישוב חרדי", אמר דובר חרשה, אילן גיאת, לאתר האינטרנט "הקול היהודי". הוא הוסיף: "אצלנו רכז הביטחון הוא גבר, כיתת הכוננות מורכבת מגברים וכל המערכת הביטחונית מתנהלת בידי גברים. אנחנו לא נוהגים לערבב בין גברים לנשים ולכן אנחנו מעדיפים גם בתחום הזה, לשמור על הפרדה".גיאת אמר כי הרצון לשלוח נשים לשמור בחרשה נובע מניסיון להתעמר בתושבים.

מדובר צה"ל נמסר: "משימת הגנת היישובים בישראל בכלל, ובפיקוד המרכז בפרט, מתקיימת על ידי חיילים וחיילות כאחד. היכן שניתן, צה"ל משתדל לכבד את רגשות תושבי היישובים השונים ביחס להרכב הכוח המיועד להגן ביישובים. בצה"ל מצרים על כך שהיישוב לא נאות לקבל את ההגנה שהוענקה לו. עד שיימצא פתרון, אבטחת היישוב מבוצעת בהתאם להחלטת היישוב, על ידי כיתת הכוננות במקום".

לידיעה ב-nrg



איך תוכל לפעול?