דירה עם המלצה מרב

מגורים בחריש – לחרדים מתאימים בלבד

ביישוב חריש נבנות כ-6,000 דירות במחירים נוחים. משאלון שמציג הקבלן למשתכנים פוטנציאליים עולה: רק חרדים יוכלו לגור ביישוב

שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס יושב במליאת הכנסת. 27.04.2011. צילום: מרים אלסטר פלאש 90שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס במליאת הכנסת. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

כ-6,000 דירות חדשות נבנות כעת בחריש שבאזור ואדי ערה, לא הרחק מכביש 6. המחירים אטרקטיבים למדי: 500-400 אלף שקל לדירת שלושה חדרים. אבל לא כל זוג צעיר הזקוק לדירה יכול לגור בחריש. בכתבה ב"TheMarker" מוצג השאלון שהחברה הקבלנית הבונה בחריש, בינו עמי, צירפה לעלון המכירה של הפרויקט.

לעלון, תחת הכותרת "קבוצת בינו עמי בונה את העיר חריש – העיר החרדית החדשה". מצורפות שאלות המתייחסות למגזר שאליו משתייך הזוג – ספרדי, ליטאי, חסידי או דתי תורני. האופציה "חילוני" לא קיימת. שאלות אחרות נוגעות לכיסוי הראש שעוטה אם המשפחה – כובע, פיאה או מטפחת, לשעות שמקדיש הגבר ללימוד תורה ולזהות הרב שממליץ על המשפחה.

את הרעיון להקים בחריש עיר חרדית הגה כבר בראשית שנת 2000 סגן משרד הבינוי והשיכון אז, מאיר פרוש. הממשלה החליטה אז להכניס ליישוב את חמולת קראג'ה, שהיתה מעורבת במעשים פליליים, ולהרחיקה ממקום מושבה בלוד. אחר כך באו מהומות אוקטובר 2000, שהצליחו לעצור את שיווק הקרקעות ביישוב וגרמו להגשת תביעות של יזמים נגד משרד הבינוי והשיכון.

השאלון מתייחס למגזר שאליו משתייך הזוג – ספרדי, ליטאי, חסידי או דתי תורני. האופציה "חילוני" לא קיימת

משה רובינשטיין, שמונה על ידי פרוש, קידם את התוכנית להקים בחריש עיר חרדית.

ב-2006 מונה ניסים דהן, לשעבר ח"כ מטעם ש"ס, לראש המועצה הממונה של היישוב, כדי להמשיך ולקדם את הקמת היישוב החרדי. שיווק 6,000 הדירות הראשונות של חריש צפוי להתחיל בחודשים הקרובים.

בישוב מתוכננת בסך הכל בנייה של כ-10,000 דירות, שמתאימות לאכלס כ-50 אלף איש. התכנון מותאם לחרדים – בניינים בגובה של עד חמש קומות, שמאפשרים עלייה ברגל לדירות שבקומות הגבוהות בשבתות. בנוסף יכלול הפיתוח של חריש פארקים עירוניים, בתי כנסת, כוללים, מקוואות, ישיבות קטנות וגדולות, רחוב מרכזי מסחרי ("כמו בבני ברק") ותחבורה ציבורית.

מלשכת שר הבינוי והשיכון נמסר: "מאז שנות ה-90 נעשו מספר ניסיונות שיווק לפי התכניות המקוריות להקמת העיר חריש, אך המכרזים נכשלו מחוסר ביקוש. הרעיון של חריש כעיר שתהיה בעלת צביון דתי נהגה כבר ב-2007. השיווקים בחריש פתוחים לכולם וכל יזם או קבוצה המעוניינת לגשת למכרזים יכולים לעשות זאת".

לכתבה המלאה



איך תוכל לפעול?