"נשים הפכו לגברים"

הרב לוינשטיין: פקודת השירות המשותף כחטאי סדום

ראש המכינה הקדם צבאית בעלי טען כי הפקודה החדשה מחייבת אדם "לעבור על איסורי תורה כדי להשתלב במערכות הצבא"

חיילות בגדוד חי''ר. צילום: Israel Defense Forces, Wikipediaחיילות בגדוד חי''ר (צילום אילוסטרציה). צילום: Israel Defense Forces, Wikipedia

הרב יגאל לוינשטיין, ראש המכינה הקדם צבאית בעלי, יצא בשבוע שעבר נגד פקודת השירות המשותף בצה"ל. בשיעור לתלמידים יוצאי צבא אמר הרב כי סדום לא היתה המקום המושחת ביותר בעולם מבחינה מוסרית. לדבריו, החטא של תושבי סדום היה שהפכו את האיסורים לחוקים.

הרב לוינשטיין השווה את הפקודה החדשה לאורח חייהם של תושבי סדום. לדבריו, פקודת השירות המשותף מחייבת אדם "לעבור על איסורי תורה כדי להשתלב במערכות הצבא".

בעקבות הדיון שעוררה הכוונה לשלב נשים כלוחמות בחיל השריון אמר לוינשטיין: "לנשים יש בשורה גדולה לעולם. לגברים יש בשורה גדולה לעולם וכל אחד צריך להביא את הבשורה שהשם מצפה ממנו. בשורת נשים היא בשורת השלום, לא המלחמה, לכן מלחמה ונשים זה תרתי דסתרי. עם ישראל יכול להסתדר נהדר בלי הנשים (הלוחמות). הגברים נלחמים כדי שאת הבשורה הנשית יהיה אפשר לבשר, אבל בעולם

ח"כ מיכל רוזין: דבריו של הרב לוינשטיין משקפים את הפחד שלו מעולם חדש, שנבנה על ערכי שוויון, קבלת האחר ופלורליזם

המודרני הפכו את הנשים לגברים וערכן נמדד רק בקריטריונים של גברים".

הפקודה, מציין ואלה, עוררה התנגדות בחוגים דתיים, שטענו שהיא פוגעת בזכויותיהם של חיילים דתיים. לדוגמה, הפקודה קובעת כי הזכות לסרב לשרת ביחידה לוחמת מעורבת תישמר רק לחייל שהודיע מראש כי אורח חייו הדתי מונע זאת ממנו. בפקודה נאמר שחיילים דתיים יחויבו להשתתף בטקסים רשמיים גם אם שרות בהם זמרות.

ח"כ מיכל רוזין ממרצ אמרה כי דבריו של הרב לוינשטיין "משקפים את הפחד שלו מעולם חדש, שנבנה על ערכי שוויון, קבלת האחר ופלורליזם". ח"כ קסניה סבטלובה מהמחנה הציוני אמרה כי "הרב לוינשטיין צריך להיות מוקצה מהציבוריות הישראלית ומורחק מחינוך בני נוער".

לידיעה בוואלה



איך תוכל לפעול?