תמיכה שוויונית

עיריית ירושלים חויבה לתקצב את הבית הפתוח

העירייה לא העבירה תמיכה לקהילה ההומו-לסבית, שעתרה לבית המשפט לעניינים מקומיים

מצעד הגאווה בירושלים. 29.07.2010. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90מצעד הגאווה בירושלים, 2010. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

עיריית ירושלים חויבה לתת לאנשי הקהילה ההומו-לסבית בירושלים את התמיכה הכספית שביקשו לפני כחצי שנה. העירייה דחתה את הבקשה, בניגוד לפסיקת בג"ץ. לאחר דחיית הבקשה הגיש הבית הפתוח בירושלים עתירה לבית המשפט לעניינים מקומיים. את העתירה הגיש המרכז הרפורמי לדת ומדינה באמצעות עו"ד אורלי לחובסקי-ארז.

הבית הפתוח עתר נגד סירוב העירייה להעניק לו תמיכה בשכר דירה, בתשלומי ארנונה ובתקציב שיפוצים. תמיכות כאלה ניתנות לשאר המינהלים הקהילתיים בעיר. העירייה הסתפקה בהעברת סכום של 36 אלף שקל לאנשי הבית הפתוח, במקום 192 אלף שקל שהיתה אמורה להעביר.

עכשיו קיבל השופט יגאל מרזל את הטענה העקרונית, שלפיה בשלילת סוגי התמיכה האמורים מהבית הפתוח פעלה

פסק הדין קובע, כי בהחלטה לשלול מהבית הפתוח תמיכה התעלמה העירייה מפסק הדין של בג"ץ

העירייה בניגוד לחוק. ב-ynet מדווחים כי השופט הורה לעירייה לשקול מחדש את בקשת התמיכה שהוגשה לשנת 2011, מתוך יחס שוויוני לבית הפתוח. העירייה גם חויבה לשאת בשכר הטרחה של עורכי הדין ובהוצאות משפט בסך 15 אלף שקל.

דוברת הבית הפתוח, סיוון נאטור, אמרה כי מדובר בניצחון וכי הפסיקה היא אמירה חשובה בעד השוואת זכויותיהם של כלל תושבי ירושלים. "פסק הדין קובע במפורש כי משמעות ההחלטה של העירייה לשלול מהבית הפתוח תמיכה היא בבחינת התעלמות מוחלטת מפסק הדין שנתן בג"ץ בשנה שעברה, שחייב את העירייה לנהוג בבית הפתוח כבמרכז קהילתי השווה לכל מינהל קהילתי שכונתי אחר בעיר", אמרה נאטור.

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?