חופשה מיותרת

הארכה לא מוסרית

יוסי איתן, עורך עיתון החוזרים בתשובה "ויהי אור", נגד הצעת משרד החינוך להאריך את החופשה בישיבות

מסדרונות של ישיבה בירושלים, 14.04.2001. צילום: נתי שוחט, פלאש 90מסדרונות של ישיבה בירושלים. צילום: נתי שוחט, פלאש 90

ההצעה להוסיף כשלושה שבועות לימי החופשה של תלמידי הישיבות מעלה כמה בעיות מוסריות, כותב יוסי איתן באתר "ויהי אור". "שום מועסק במשק אינו מקבל ימי חופשה כה רבים, ובוודאי לא כשהחופשה ממומנת. הרי אנו אומרים כל הזמן ותחת כל עץ רענן, שזכות לימוד התורה של בני הישיבות והאברכים היא המגינה על עם ישראל. על סמך הטיעון הזה אנו מקבלים את הפטור מגיוס ומשירות אזרחי. על סמך הטיעון הזה המדינה מממנת את תלמידי הכוללים, והנה אנו באים ומבקשים להגדיל את ימי החופשה של תלמידי הישיבות ולממן זאת על ידי משלמי המסים".

איתן, שעורך את "ויהי אור", עיתון של חוזרים בתשובה, מדגיש כי אם שר החינוך יאשר את ההצעה, מספר ימי החופשה של תלמידי הישיבות יגיע ל-96. "מה יחשוב האדם העובד, שמכספי

מה יחשוב האדם העובד, שמכספי המסים שלו מממנים את הישיבות והוא עצמו אינו זכאי לקחת בכל שנה חופשה ממומנת של שלושה חודשים?

המסים שלו מממנים את הישיבות והוא עצמו אינו זכאי לקחת בכל שנה חופשה ממומנת של שלושה חודשים?" הוא שואל.

הוא מציין בעיות נוספות שעלולות לנבוע מהארכת החופשה בישיבות. לדבריו, החופשה הארוכה בתקופת בין הזמנים מביאה לכך שרבים מתלמידי הישיבות משנים את יחסם ללימודים בתום החופשה. "ההבדל הקיצוני בין המסגרת הנוקשה בישיבה והפיקוח ההדוק ובין החופש חסר הבקרה בחופשות מפילים מתבגרים רבים לתהומות שקשה להינצל מהן", הוא כותב.

לדברי איתן, החופשות נחוצות לרענון הכוחות, אבל יש לשנות את מתכונתן. עיקר החופשה צריך להיות בפיקוח של הישיבה. התלמידים צריכים לצאת לחופשה יחד, באופן מאורגן. מתכונת זאת תחזק את ההווי החברתי בישיבה ותמנע חשיפה של התלמידים ל"מראות העלולים לפגום בנפשו של המתבגר הצעיר".

למאמר המלא

 לידיעה על ההצעה באתר חדו"ש



איך תוכל לפעול?