לא יגדלו כיהודים

אב מזניח קיבל משמורת: "האם חיה עם גוי"

בית הדין הרבני בירושלים העניק לאב משמורת על ילדיו, ששוהים במרכזי חירום בגלל חשד שהם סובלים מהזנחה. ההחלטה התקבלה במעמד צד אחד, מפני שהאם גרה בארצות הברית

הכניסה לבתי הדין הרבניים בירושלים. 05.10.08. צילום יוסי זמיר, פלאש 90הכניסה לבתי הדין הרבניים בירושלים (צילום אילוסטרציה). צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

הרב אליהו אברג'יל, אב בית הדין הרבני בירושלים, אישר ביולי השנה משמורת קבועה לאב שילדיו הוצאו מביתו ונלקחו למרכזי חירום, לאחר שעלה חשד שהם סובלים מהזנחה. בית הדין הרבני פסק כי האב זכאי למשמורת על ילדיו מפני שהאם "חיה עם גוי ולא מעניין אותה דת משה וישראל".

הדיון בבקשת האב למשמורת קבועה נערך במעמד צד אחד, מפני שהאם מתגוררת בארצות הברית. לטענתה, לא נמסר לה עדכון בעניין.

ההחלטה התקבלה אף על פי שאב בית הדין לא ביקש המלצה מפקיד סעד ולא פנה למומחה שיבחן אם האב כשיר לגדל את ילדיו. בדרך כלל בדיקה זו מתבצעת על ידי פסיכיאטר או פסיכולוג.

האב והאם הם ישראלים שחיו בארצות הברית שנים רבות ונפרדו לפני שבע שנים. האב התגורר עם הילדים בארה"ב ולפני כשנה חזר עמם לישראל. האם טוענת שבארצות הברית נהגה להיפגש עם הילדים לסירוגין, אף שלא התגוררו אתה דרך קבע. באפריל התקיים בבית הדין הרבני דיון בבקשה של האב למשמורת זמנית. האב טען כי לקח את ילדיו לישראל משום שחשש שהם לא

האם מתכוונת לבקש לבטל את ההחלטה, בטענה שלבית הדין הרבני אין סמכות לדון בעניינה

יגדלו כיהודים. האם טוענת כי נודע לה רק בדיעבד, מאחותה, כי ילדיה נסעו לישראל.

הרב אברג'יל שאל את האב אם גם האם הגישה תביעה למשמורת על הילדים. האב השיב בשלילה – והמשמורת ניתנה לו בלי שנערך בירור נוסף בנושא. עם זאת, לפי ידיעה ב"הארץ" האם הגישה תביעה למשמורת לבית משפט לענייני משפחה בארה"ב. האם מתכוונת לבקש לבטל את ההחלטה, בטענה שזו התקבלה במעמד צד אחד ולבית הדין הרבני אין סמכות לדון בעניינה.

הילדים עדיין שוהים במרכזי חירום, עד שתתקבל בעניינם החלטה אחרת. אין זו הפעם הראשונה שנמתחת ביקורת על החלטות שקיבל הרב אברג'יל. בעבר פרסם ynet כי אברג'יל קבע שילדים הנמצאים עם אמם במקלט לנשים מוכות הם ילדים ללא מסגרת ולכן עליהם לעבור באופן מיידי למשמורתו של אביהם.

מבתי הדין הרבניים נמסר בתגובה: "תיקי בתי הדין בענייני משפחה חסויים וחל איסור על פרסום תוכנם. בית הדין מחליט בכל בקשה בהתאם לחומר הראיות שלפניו. בעל דין אשר אינו מרוצה מן ההחלטה רשאי להשיג עליה בדרכי הערעור הקבועות בתקנות הדיון".

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?