נקודת זינוק

ראש עיריית ירושלים תרם בעבר למאבק לשוויון בנטל

ספר שפרסם איתי בן חורין, ממייסדי הפורום לשוויון בנטל, חושף כי ניר ברקת תרם לפורום 10,000 דולר כשהיה איש עסקים, וכך איפשר את תחילת פעילותו

ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת בפסטיבל ברחוב עמק רפאים. 09.11.10 .צילום: מרים אלסטר, פלאש 90ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, בפסטיבל ברחוב עמק רפאים. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

תרומה אישית שנתן ניר ברקת, כיום ראש עיריית ירושלים ואז איש עסקים, היתה זרז משמעותי לפעילותו של הפורום לשוויון בנטל. הפורום הגיש את העתירה לבג"ץ, שהביאה לביטול חוק טל ולחקיקת החוק החדש לגיוס חרדים.

בספר שפרסם איתי בן חורין, ממייסדי הפורום לשוויון בנטל וממובילי המאבק לגיוס בחורי הישיבות, נכתב כי ברקת תרם לפורום 10,000 דולר. לדבריו, בראשית הפעילות פנו אנשי הפורום לחברי כנסת וביקשו את תמיכתם. רוב חברי הכנסת, בהם נציגי מרצ ורובי ריבלין מהליכוד, כיום נשיא המדינה, התחמקו.

רוני מילוא, שהיה חבר כנסת ממפלגת המרכז, הבטיח לעזור. "'אני מכיר איש עסקים שיכול לעזור לכם', הוא אמר, ואירגן פגישה באוהל עם איש העסקים ניר ברקת, לימים ראש העיר ירושלים", כותב בן חורין. בספר, "הקרב על השירות", מתוארת הפגישה של אנשי הפורום עם ברקת.

ברקת, קצין במיל' בצנחנים, הזדהה עם הרעיון, אבל הסביר שהוא לא מאמין שנצליח. למרות חוסר האמון הוא שלח צ'ק

"ברקת, קצין במיל' בצנחנים, הזדהה עם הרעיון, אבל הסביר שהוא לא מאמין שאפשר לשנות ולא מאמין שנצליח. למרות חוסר האמון הוא שלח צ'ק של עשרת אלפים דולר", כותב בן חורין. בהמשך הוא מספר כי מילוא תרם לפורום 12 אלף שקל. תרומות אלה סייעו לפורום לשוויון בנטל להתחיל בפרסום מודעות ובניהול מאבק ציבורי.

פעילות הפורום לשוויון בנטל, מציין "בחדרי חרדים", הובילה בסופו של דבר לביטול חוק טל על ידי בית המשפט העליון. בעקבות הסערה הציבורית שעוררה הפסיקה תפס גיוס תלמידי הישיבות מקום מרכזי במצע של יש עתיד בראשות יאיר לפיד, ובהמשך התקבל חוק הגיוס.

מלשכתו של ברקת טרם נמסרה תגובה.

לידיעה ב"בחדרי חרדים"



איך תוכל לפעול?