הכניסה עם חמץ אסורה

עיריית עפולה אסרה על הכנסת חמץ לפארק עירוני

שומר בכניסה לפארק חיפש בכליהם של המבקרים. מי שבתיקו נמצא חמץ לא הורשה להיכנס

פארק עפולה. צילום: Almog, wikipediaפארק עפולה. צילום: Almog, wikipedia

מיכל אביבי, תושבת תל אביב, ביקרה בשבת הפארק הציבורי בעפולה. לדבריה, השומר בכניסה ערך חיפוש בחפציהם של אנשים שרצו להיכנס לפארק. אם מצא כי הם נושאים חמץ, מנע מהם השומר להיכנס לפארק.

בפוסט שהעלתה בפייסבוק כתבה אביבי: "כששאלתי את השומר בכניסה למה הוא לא מכניס אותם, הוא אמר שקיבל את ההנחיה 'הדמוקרטית' הזו ממנהל הפארק שאמר לו לא לוותר לאף אחד – יהודים, ערבים, כולם!"

רבים מהגולשים הגיבו על הפוסט ושיתפו אותו. חלקם הוקיעו את האיסור על כניסה עם חמץ לפארק, אבל היו גם לא מעטים שהצדיקו מדיניות זו.

מעיריית עפולה נמסר בתגובה: "על פי חוזר מנכ"ל משרד הפנים, תכליתו של 'חוק החמץ' נועדה למנוע הצגת חמץ במרחב

עיריית עפולה: הפארק העירוני הינו מתקן ציבורי... ועל כן מתבקש הציבור להימנע מלהכניס חמץ אל שטחו

הציבורי, בכדי להימנע מפגיעה ברגשות הציבור ולמען שמירה על צביון החג. הפארק העירוני בעפולה הינו מתקן ציבורי, המשרת את תושבי העיר והסביבה, ועל כן מתבקש הציבור להימנע מלהכניס חמץ אל שטחו במהלך ימי החג".

בידיעה ב"הארץ" נכתב כי חוק החמץ מתייחס למכירה או להצגת חמץ בבתי עסק, ואינו אוסר על הצגת חמץ על ידי אדם פרטי. בפארקים עירוניים אחרים, למשל בחיפה ובחדרה, השומרים לא חיפשו חמץ בתיקי המבקרים.

"עיריית עפולה החליטה לקחת את החוק לידיה, לפרש אותו כפי שהיא מבינה, לעשות אפליה בין מי ששומר כשרות ומי שלא", אמר עורך הדין ברק אביבי, בן זוגה של מיכל אביבי. לדבריו, אחרי שפנה לעיריית עפולה בעניין זה, הוא מחכה לתגובתה.

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?